top of page

Eerste operaties uitgevoerd met de Apple Vision Pro.

De Vision Pro van Apple is een nieuwe bril die mixed reality gebruikt. Dit betekent dat hij echte beelden en digitale informatie samenbrengt. Deze technologie helpt dokters en verpleegkundigen om hun werk beter te doen, vooral tijdens operaties.


Bijvoorbeeld, kort na de lancering van de Vision Pro, gebruikte een dokter in de VS deze bril voor een moeilijke rugoperatie. In Groot-Brittannië hielp de bril ook verpleegkundigen om operaties voor te bereiden. Een belangrijk voordeel van de Vision Pro is dat het medisch personeel belangrijke informatie kan zien zonder iets aan te raken. Dit maakt operaties veiliger omdat er minder kans is op fouten.


De Vision Pro is niet alleen waardevol tijdens operaties, maar biedt ook voordelen in andere zorgaspecten. Het helpt patiënten meer te leren over hun medische procedures, waardoor ze minder angstig zijn, faciliteert het monitoren van patiënten, en draagt bij aan het vroegtijdig herkennen van ziektes.


In Nederland wordt een soortgelijke technologie ook gebruikt, zoals brillen die dokters helpen bij het opereren. Dit laat zien hoe belangrijk en handig deze nieuwe technologieën zijn voor de zorg!


Comments


bottom of page