top of page

Hoe behouden we jonge zorgprofessionals voor de zorg?

De zorgsector staat onder druk. De vergrijzing zet door, er is een tekort aan zorgpersoneel, en de werkdruk is hoog. Dit heeft een grote impact op de kwaliteit van zorg. Jonge zorgprofessionals zijn cruciaal voor de toekomst van de zorg, maar het is een uitdaging om ze te behouden. Uit onderzoek van Health-Thing blijkt namelijk dat 43% van de jonge zorgprofessionals binnen twee jaar de organisatie verlaat, en 20% verlaat de zorgsector zelfs helemaal. 


Om jonge zorgprofessionals te behouden, moeten we focussen op een positieve werkomgeving en een goede balans tussen werk en privéleven. Dit betekent het organiseren van teambuildingactiviteiten, het aanbieden van flexibele werkschema's en het bevorderen van mogelijkheden voor professionele groei. Het is van belang om hen te begeleiden door middel van mentoring en coaching, en regelmatig gesprekken te voeren om hun behoeften te begrijpen. Ook is het cruciaal om een open cultuur te creëren waarin ze zich vrij voelen om hun ervaringen te delen en samen te werken met collega's.


Health-Thing is een online sociaal leerplatform waar jonge zorgprofessionals anoniem ervaringen kunnen delen, van elkaar kunnen leren en ondersteuning kunnen krijgen. Werkgevers krijgen inzicht in de belangrijke thema's voor hun medewerkers, waardoor ze hier gericht op kunnen inspelen. Met dit initiatief hopen ze bij te dragen aan het behoud van jonge zorgprofessionals in de sector.

Comments


bottom of page