top of page

Innovatieve AI bij Catharina Ziekenhuis

Innovatieve AI bij Catharina Ziekenhuis


Het Catharina Ziekenhuis zet volop in op Artificial Intelligence (AI) om de zorg te verbeteren. 

Onder leiding van Eva Deckers, hoofd van het AI Center of Excellence, ontwikkelt het ziekenhuis veilige en hoogwaardige AI-oplossingen. Een van de meest opvallende toepassingen is de versnelling van de voorbereiding van bestralingstherapie bij borstkanker, waardoor de tijd wordt gehalveerd en de nauwkeurigheid wordt verhoogd.


AI Expertisecentrum


Het AI Expertisecentrum van het Catharina Ziekenhuis richt zich op het samenbrengen van data uit diverse systemen voor het creëren en trainen van AI-modellen. Dit centrum is een pionier in de gezondheidszorg en biedt innovatieve oplossingen voor complexe medische vraagstukken.


AI als Ondersteuning


AI is een krachtige aanvulling op menselijke zorg en helpt bij het verbeteren van werkprocessen en patiëntervaringen. Deckers benadrukt dat AI geen vervanging is voor menselijke zorg, maar een hulpmiddel dat bestaande processen verbetert en ondersteunt.


Toekomstvisie


Het Catharina Ziekenhuis werkt aan gepersonaliseerde zorg waarbij zorgverleners en AI samenwerken om optimale behandelingen te bieden. Deze samenwerking zorgt voor efficiëntere en nauwkeurigere zorg, afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt.


Met deze innovaties laat het Catharina Ziekenhuis zien hoe AI de gezondheidszorg kan transformeren, altijd met de focus op veiligheid en kwaliteit.

Comments


bottom of page